Now Reading
4 rețete de toamnă cu fulgi de ovăz

4 rețete de toamnă cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt un super aliment la îndemâna și bugetul oricui. Plin de proteine și fibre, ovăzul (lat. avena sativa) este o cereală foarte sănătoasă, nutritivă, gluten free (atenție să fie menționat pe pachet!) și, cel mai important, extrem de versatilă.

În formă de cereala în sine, fulgi de ovăz, sau lapte de ovăz (vedeta laptelui vegetal, ușor și ieftin de făcut acasă), beneficiile sale sunt nenumărate. Așa că, de ce să nu încorporezi toamna aceasta în micul dejun rețete delicioase cu fulgi de ovăz (porridge)? Sunt ușor de făcut, extraordinar de rapide și sățioase.

Toate rețetele sunt vegane/de post, fără gluten, fără zahăr, fără ulei, fără soia. Poftă bună!

Oats first. Cum preparăm fulgii de ovăz?

Puneți la foc mic o cană și jumătate de lapte vegetal sau apă. Când este cald, adăugați o cană de fulgi de ovăz, o linguriță de semințe de in pulbere. Semințele de in dau o consistență cremoasă și legată. Dacă tânjiți după și mai mult deliciu, pasați o banană coaptă bine și adăugați-o în mâncărica de ovăz.

Acum dați focul foarte încet și continuați cu una dintre următoarele combinații:

Porridge de ovăz cu mere și scorțișoară

Adăugați două lingurițe de scorțișoară, un vârf de nucșoară și o cană de măr ras și stors.

Serviți porridge-ul călduț, cu o ceașcă de ceai de portocale sau o cafea cu lapte.

Porridge de ovăz cu semințe de dovleac

Pentru iubitorii de dulce-sărat, recomand cu toată inima această combinație. Este crocantă, tomnatică și anti-inflamatoare!

Prăjiți două-trei linguri de semințe de dovleac cu o jumătate de linguriță de sare.

În porridge-ul de pe foc, adăugați o jumătate de linguriță de turmeric, o linguriță de scorțișoară, o lingură de merișoare uscate sau curmale tăiate mărunt și o lingură de semințe de chia.

Puneți compoziția într-un castron și adăugați semințele de dovleac crocante. Presară fulgi de cocos pe deasupra. Delicios!

Porridge de ovăz cu fructe de pădure și ciocolată neagră

Un singur cuvânt! Decadent!

În oală, puneți la foc redus o cană de fructe de pădure congelate. Cu răbdare, lăsați-le să se caramelizeze încet, în sucul propriu.

Între timp, adăugați o lingură de semințe de chia peste fulgii de ovăz. Puneți pe fundul unui castron bucățele de ciocolată neagră (fără rezerve!). Turnați peste ele terciul de ovăz cald și deasupra acestuia, dulceața proaspătă de fructe de pădure. Yuuum!

Porridge de ovăz cu nuci și pere

Taie o pară coaptă în cubulețe. Împreună cu o cană de nuci tocate (bucățele nici prea mari, nici prea mici), pune și para și nucile într-o tigaie la foc mic. Adaugă compoziția peste terci, și presară pe deasupra puțină scorțișoară, o linguriță de semințe de in și multă iubire!

Vrei ceva nou? Încearcă terciul de mei! Sănătos, gustos, convenabil!

Scroll To Top